Detacheren en praktijkprogramma SKJ

Het werven van jeugdzorgprofessionals is al lastig genoeg en áls je ze vindt moeten ze soms ook nog een praktijkprogramma doen voordat ze SKJ-geregistreerd zijn. Gelukkig kun je zowel de werving van een nieuwe collega als alle zaken rondom het praktijkprogramma aan ons uitbesteden.

Hoe het werkt

We vinden het belangrijk om een goed beeld te hebben van de functie waarvoor je een vacature open hebt staan, daarom nemen we de tijd voor een uitgebreide intake. Dat kan telefonisch, maar we komen ook graag face-to-face kennis maken. Wij werven vervolgens een geschikte kandidaat voor de functie en stellen deze aan je voor. Is er een match? Fijn! Dan detacheren we de medewerker minimaal negen maanden bij jouw organisatie. Gedurende deze detacheringsperiode regelen wij alle begeleiding en training voor de medewerker. Na zes weken is de medewerker geregistreerd en na negen maanden heeft jouw nieuwe collega het hele praktijkprogramma doorlopen. Nu kun je de medewerker kosteloos zelf in dienst nemen.

Voor wie

Jouw organisatie hoeft maar aan drie voorwaarden te voldoen om gebruik te kunnen maken van deze dienst;

1. Norm verantwoorde werktoedeling

Een van de voorwaarden is dat de functie volgens de norm verantwoorde werktoedeling van het SKJ vraagt om inzet van een SKJ-geregistreerd professional. Een beknopte weergave van deze norm vind je hier: Afwegingskader-norm-verantwoorde-werktoedeling.pdf (skjeugd.nl).

2. Inzet tenminste negen maanden

Daarnaast moet jouw organisatie de medewerker minimaal negen maanden in kunnen zetten op detacheringsbasis. Zo is er genoeg tijd voor alle benodigde training en begeleiding.

3. Methodische invulling en overleggen

Jouw organisatie moet gebruik maken van minimaal één methodiek op de werkvloer. Het maakt hierbij niet uit welke methodiek. De medewerker moet namelijk kunnen reflecteren op het inoefenen en toepassen van één of meerdere methodieken tijdens het werk. Daarnaast moet de medewerker in de gelegenheid zijn om te kunnen sparren met collega’s en/of andere professionals tijdens bijvoorbeeld teamvergaderingen, multidisciplinair overleggen, intervisiebijeenkomsten en/of casuïstiekbesprekingen.

De kosten

Vanaf slechts €1290,- ex btw bovenop ons reguliere tarief voor detachering nemen we je alle zorgen rondom het uitrollen van een praktijkprogramma uit handen. Dit kan oplopen tot maximaal €2200,- ex btw afhankelijk van de mogelijkheden rondom het inoefenen van methodieken op de werkvloer.

Interesse?

Wij ontzorgen je graag! Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.