De Oppasfabriek

Toen we de Zorgfabriek zijn gestart, boden we ook oppasdiensten aan. Het leek ons waardevol dat studenten van bijvoorbeeld sociale studies op deze manier in de beginfase van hun studie alvast ervaring konden opdoen in het werken binnen gezinnen, contact met ouders en kinderen. Op dit moment zien we dat de druk in gezinnen toeneemt, door thuiswerken of juist veel buiten de deur vanwege een cruciaal beroep. Het advies is nog steeds; thuiswerken zolang dat kan. Ouders vervullen de rol van ouder, maar ook van leerkracht...een flinke klus! Natuurlijk is het fijn om meer tijd met elkaar door te brengen maar het combineren van werk en gezin is op dit moment voor veel gezinnen een enorme uitdaging. Daarom starten we in Groningen en Friesland onze oppasdienst weer op, kortom, terug van weggeweest!

Wie schuilen er achter De Oppasfabriek?

Wij zijn Marijke, Lucinda en Nikki. Twee enthousiaste medewerkers van de Zorgfabriek! Dolenthousiast toen we hoorden dat we de oppasservice weer een nieuw leven in gingen blazen. Zo gezegd, zo gedaan en voilà, zie hier de Oppasfabriek! Waar wij vroeger zelf aan het oppassen waren, doorgroeiden en afstudeerden als socialworker en pedagoog, delen wij nu graag onze kennis en ervaring met de nieuwe generatie oppassers.

Wat bieden wij?

Wij bieden een superenthousiaste, betrokken oppas die jullie kan ondersteunen op de momenten dat jullie het goed kunnen gebruiken. Dit kan incidenteel zijn, bijvoorbeeld eens per maand. Ook structurele inzet op vaste dagen is voor ons geen probleem. Of heb je eenmalig een oppas nodig of zoek je een oppas die mee gaat op vakantie of naar een bruiloft? Wij selecteren een leuke oppas voor jullie en na een positieve kennismaking kan hij of zij zo snel mogelijk bij jullie aan de slag. Geen klik? Zoeken wij gewoon verder! 

Tarief

De Oppasfabriek biedt twee opties aan: een incidentele en een structurele oppas.
- Incidenteel: €17,50 per maand. Je kunt de oppas maximaal vier keer per maand inzetten;
- Structureel: €39,95 per maand. Je kunt de oppas maximaal drie per week in verband met dienstverlening aan huis. De prijzen zijn inclusief btw. 
- Als ouders/verzorgers betaal je de oppas zelf per uur uit. 

 

Het abonnement is maandelijks voor de dertigste opzegbaar. De kosten van het abonnement zijn opgebouwd uit de volgende onderdelen. Het werven, selecteren en matchen van de oppas voor het gezin en het regelen van inval tijdens ziekte of extra incidentele inzet. Daarnaast voorzien wij de oppas van tips en trics vanuit onze eigen oppaservaring en pedagogische achtergrond.  

Wie betaalt de oppas?

Jullie betalen zelf de oppas uit, hij of zij dus niet bij ons in dienst. Wij geven een adviestarief op basis van de minimumlonen zoals vastgesteld door de overheid. De tarieven liggen gemiddeld tussen de € 5 en € 10 per uur, afhankelijk van leeftijd en ervaring van de oppas. 

Als de oppas niet vaker dan drie keer per week wordt ingezet is er geen contract tussen jullie en de oppas nodig, hiervoor is de regeling “dienstverlening aan huis” opgesteld door de Rijksoverheid.  

Vanuit De Zorgfabriek doen we standaard een referentiecheck. Omdat onze medewerkers veelal nog studerend zijn hebben ze niet altijd een werkgever die wij kunnen checken. We kiezen dan een docent of mentor als referentie uit. Uiteraard kunnen we als extra service een VOG aanvragen en een EHBO-cursus aanbieden. Deze kosten zijn voor eigen rekening en bedragen € 36 voor het aanvragen van een VOG en € 15 voor het volgen van de online EHBO-cursus.  

En dan nu… 

Wil je meer informatie over onze oppasservice of wil je een aanvraag indienen? Neem dan contact met ons op. Dit kan via ons algemene nummer 050-3051915. Op werkdagen zijn wij ook te bereiken via WhatsApp: 06-46996714 (Marijke) of 06-15455412 (Lucinda). Samen nemen we door wat jullie vraag is en wat voor type oppas bij jullie en jouw kind past. Zodra we alle informatie helder hebben gaan wij op zoek naar een geschikte oppas, dit duurt gemiddeld zo’n vijf werkdagen. Mocht er sprake zijn van spoed dan kunnen jullie dit aangeven. Zodra wij de oppas geselecteerd hebben zullen wij dit aan jullie laten weten en neemt de oppas contact op voor een kennismaking bij jullie thuis of via beeldcontact, net wat jullie prettig vinden. Als de kennismaking positief is verlopen dan kunnen jullie van start. Wij sturen maandelijks een factuur voor de abonnementskosten. De afspraken met jullie oppas kun je onderling maken. Als er tussentijds sprake is van ziekte of er is om een andere reden inval of extra hulp nodig, neem dan contact op met De Zorgfabriek en wij gaan het regelen. Wij zorgen ervoor dat de oppas voldoende skills in huis heeft om het oppasmoment inhoudelijk goed vorm te geven. Dit doen we door de oppas tips en ideeën mee te geven bij de start. Daarnaast zorgen we ervoor dat de oppas voldoende afweet van de leeftijd en ontwikkelfase van uw kind aan de hand van de verkregen achtergrondinformatie.