Boostervaccinatie voor zorgmedewerkers COVID-19

Vanaf december 2021 worden de eerste ‘boostervaccinaties’ tegen COVID-19 gegeven. Net als met de eerste vaccinaties krijgen zorgmedewerkers via hun werkgever voorrang op dit vaccin. Lees hier over de boostervaccinatie voor zorgmedewerkers en hoe De Zorgfabriek dit regelt voor de uitzendkrachten en gedetacheerde medewerkers.

Onze werkwijze

Bij De Zorgfabriek bepalen wij zelf hoeveel en welke van onze medewerkers op basis van de inhoud van het werk in aanmerking komen voor de boostervaccinatie. Voor iedere medewerker vragen wij een unieke code aan waarmee zij gemakkelijk een vaccinatie-afspraak kunnen maken bij de GGD. Deze sturen we in een persoonlijke uitnodigingsbrief naar de medewerkers toe. Zo weten we zeker dat alle medewerkers die daar recht op hebben de uitnodiging krijgen. Dat scheelt onze opdrachtgevers een hoop tijd!

Voor wie

Het gaat om medewerkers in de zorg en maatschappelijke ondersteuning die direct met cliënten of patiënten in contact komen. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen directe medewerkers, uitzendkrachten, ZZP’ers, vrijwilligers of stagiaires. De booster wordt alleen gegeven aan personen van 18 jaar en ouder. Iemand krijgt de booster pas wanneer diegene minimaal 6 maanden geleden  volledig gevaccineerd is. Als iemand na volledige vaccinatie besmet is geraakt, mag de booster vanaf 6 maanden na besmetting gegeven worden.

Meer informatie over de boostervaccinatie is te lezen op Boostervaccinatie voor zorgmedewerkers | RIVM.

Hulp nodig bij jullie beleid en werkwijze omtrent COVID-19?

Ziet jouw organisatie door de boosters het bos niet meer? Of heeft jouw organisatie andere vragen over werkgeverschap en COVID-19? De Zorgfabriek kan hierover meedenken. Neem contact met ons op via info@dezorgfabriek.nl of 071-5892145.