Hoe werkt het

Om het u zo makkelijk mogelijk te maken werken wij volgens vier simpele stappen:

Intakegesprek

We plannen een intakegesprek (telefonisch, of bij voorkeur op uw locatie), waarin wij goed uitvragen waar u naar op zoek bent. Een goed begin is immers het halve werk. Degene waarmee u het intakegesprek voert heeft een zorgachtergrond; daarmee spreken we dezelfde taal. Vanuit onze expertise op het gebied van zorg en onderwijs bepalen maken we gezamenlijk de personeelsvraag concreet en dragen we een oplossing voor. 

Werving en eerste selectie

Na de intake gaat De Zorgfabriek op zoek naar geschikte kandidaten. Hiervoor gebruiken wij ons netwerk van (zorg)professionals. De Zorgfabriek doet een uitgebreide screening van de kandidaten. We voeren de eerste gesprekken bepalen of de kandidaat past bij de functie in opzichte van opleidingsachtergrond, werkervaring en type. Geschikte kandidaten worden per mail aan u voorgesteld aan de hand van een uitgebreide profielschets en een geanonimiseerd CV. 

Kennismaking

Wanneer het profiel van de kandidaat u aanspreekt, zal er een kennismaking plaatsvinden met de kandidaat. Hoe deze kennismaking vormgegeven wordt is aan u. 

Aan de slag!

Is het een goede match? Dan kan de medewerker aan de slag! De Zorgfabriek zorgt bij uitzenden en detacheren voor het opstellen van de overeenkomsten en het voeren van een arbeidsvoorwaardengesprek met de medewerker. Wij zorgen dat administratief gezien alles op orde is voor de start van uw nieuwe medewerker.