Ontwikkel jezelf bij De Zorgfabriek

De professionele ontwikkeling van onze medewerkers is een zeer belangrijke pijler voor De Zorgfabriek. We willen jouw springplank zijn voor een mooie toekomst in de zorg. Dit doen we onder andere door jouw groei als young professional te ondersteunen en te stimuleren. Lees hierna hoe!

Het loopbaangesprek

Wij beginnen eigenlijk al zodra jij voor het eerst bij ons binnenstapt. Wij zien dit eerste gesprek eigenlijk altijd als een soort loopbaangesprek. Tijdens deze ontmoeting maak jij kennis met De Zorgfabriek en proberen wij jou zo goed mogelijk te leren kennen. Wij ervaren dat veel starters nog niet weten welke kant ze precies op willen gaan. Of ze weten het wel, maar zien niet welke stappen hiervoor nodig zijn. Onze startgesprekken richten we zo in, dat jij na afloop met een duidelijkere richting óf actieplan naar huis gaat. En met een dosis inspiratie, energie en vertrouwen om aan je carrière te beginnen!

Persoonlijk scholingsbudget

Alle werknemers die wij detacheren (met een contract voor bepaalde tijd), hebben recht op een persoonlijk opleidingsbudget. Dit betreft 1,75% van je kale bruto 4 weken-loon. Als medewerker mag jij zelf bepalen waaraan jij dit budget uitgeeft. De enige eis is; het moet tot doel hebben jou (inhoudelijk) te ondersteunen in je werksituatie, dan wel bijdragen aan jouw eigen ontwikkeling als young professional. Wanneer je een cursus, training of opleiding in gedachten hebt, vraag je om goedkeuring bij jouw aanspreekpunt van De Zorgfabriek. Zodra je akkoord hebt, kun je starten! De Zorgfabriek schiet het benodigde bedrag voor. Wanneer je uit dienst gaat, wordt gekeken of je alles vergoed krijgt op basis van jouw gespaarde persoonlijke budget, of dat je nog een deel moet terugbetalen aan De Zorgfabriek. Verder geldt dat wanneer je uit dienst gaat het bedrag dat jij niet hebt besteed vervalt.

Loopbaancoaching

Heb je geen idee naar wat voor soort baan je moet zoeken en heb je behoefte aan loopbaancoaching en coaching op het gebied van persoonlijke ontwikkeling? Dan is ons Ready to G(r)o(w)! traject geknipt voor jou!

Noodzakelijke trainingen en cursussen

Bij sommige functies zijn er trainingen die verplicht zijn óf noodzakelijk om je werk goed te kunnen doen. Denk bijvoorbeeld aan het volgen van de Signs of Safety-training wanneer je aan de slag gaat in een jeugdteam bij de gemeente. Maar ook het doen van een medicatiecursus voor medewerkers van onze medische tak om op een bepaald niveau werkzaam te mogen zijn. Ook dit cursusaanbod is kosteloos en wanneer je start bij De Zorgfabriek krijg je te horen of je hiervoor in aanmerking komt.