Werken met kinderen naast je studie

Werkervaring opdoen naast je studie is altijd belangrijk. Niet alleen omdat het goed staat op je cv, maar ook omdat je hierdoor kennis kunt maken met het werkveld. Daarnaast leer je jezelf kennen als professional en ontdek je welke rol goed bij je past. 

Weet je al zeker dat je met kinderen wilt werken, maar nog niet in welke rol of in welke setting? Dan is de kinderopvang de ideale plek om kennis te maken met de doelgroep. Of je nu een carrière overweegt binnen de kinderopvang of niet, het is in ieder geval een mooie plek om ervaring op te doen met het werken met kinderen in een belangrijke periode in hun ontwikkeling. Je leert hoe een ‘normale’ ontwikkeling eruit ziet, hoe kinderen met elkaar omgaan én hoe kinderen kunnen omdenken. Kinderlogica leidt soms tot hilarische gesprekken. Daarnaast heb je laagdrempelig contact met ouders, een vaardigheid die je in je verdere loopbaan ook nodig zult hebben.

Bijbaan in de kinderopvang

Sinds kort kunnen studenten HBO en WO pedagogiek, psychologie, pedagogisch management en vergelijkbaar via De Zorgfabriek ervaring opdoen in de kinderopvang. Hiervoor hoef je maar aan drie voorwaarden te voldoen; 

  1. Je bent minimaal 1 of 2 dagen per week beschikbaar, dit hoeven geen vaste dagen te zijn; 

  1. Je bent minimaal een half jaar beschikbaar; 

  1. Je valt binnen één van deze categorieën: 

  • Je bent een WO student, je hebt minimaal je propedeuse en jouw universitaire opleiding staat in de diplomagroep A3 (check hier).  

  • Je bent WO student, je bent bezig met je master en je hebt minimaal 50% van je studiepunten van de volledige master behaald en jouw master opleiding staat in de diplomagroep A4 (check hier).  

  • Je bent HBO student Lerarenopleiding Pedagogiek, Pedagogiek, Pedagogisch Management Kind en Educatie of Pedagogisch management kinderopvang en je hebt 50% van je totale studiepunten behaald óf bent toegelaten tot je derde jaar. 

  • Je bent HBO student, je hebt minimaal 50% van je totale studiepunten behaald óf bent toegelaten tot je derde jaar én je diploma kwalificeert (check hier).

 

Voldoe je aan deze drie voorwaarden? Dan kun jij aan de slag in de kinderopvang. Reageer snel op onze vacature voor regio Zuid-West Nederland of voor regio Noord-Oost Nederland. We gaan graag aan de slag om een leuke plek voor je te vinden! 

Weet je niet zeker of je aan de eisen voldoet en wil je graag even sparren over de mogelijkheden, neem dan contact met ons op.