Scholing, training en ontwikkeling

De professionele ontwikkeling van onze mensen is een zeer belangrijke pijler voor De Zorgfabriek. We willen jouw springplank zijn voor een mooie toekomst in de zorg. Dit doen we onder andere door jouw groei als young professional te ondersteunen en te stimuleren. Lees hierna hoe!

Het loopbaangesprek

Wij beginnen eigenlijk al zodra jij voor het eerst bij ons binnenstapt. Wij zien dit eerste gesprek eigenlijk altijd als een soort loopbaangesprek. Tijdens deze ontmoeting maak jij kennis met De Zorgfabriek en proberen wij jou zo goed mogelijk te leren kennen. Wij ervaren dat veel starters nog niet weten welke kant ze precies op willen gaan. Of ze weten het wel, maar zien niet welke stappen hiervoor nodig zijn. Onze startgesprekken richten we zo in, dat jij na afloop met een duidelijkere richting óf actieplan naar huis gaat. En met een dosis inspiratie, energie en vertrouwen om aan je carrière te beginnen!


Ons eigen trainingsaanbod

De Zorgfabriek is druk bezig met het ontwikkelen van eigen trainingen. Denk hierbij aan een LinkedIn- of CV-workshop of een training waarbij je ontdekt welke functie écht bij jou als persoon past. Zodra data en inhoud bekend zijn, hoor je dit via de website, social media-kanalen of per e-mail. Alle cursussen zijn gratis en op inschrijving te volgen.


PEP-gesprekken

Elke medewerker die minimaal drie dagen per week (24 uur) via ons werkt, heeft recht op PEP-gesprekken. Dit zijn gesprekken met jouw contactpersoon van De Zorgfabriek, waarbij jij je persoonlijk en professioneel (PEP) ontwikkelt met behulp van ondersteunende vragen en methodieken. De organisatie waar je gaat werken, kan jou vaak aanvullend begeleiden op casuïstiekniveau. De Zorgfabrieker is iemand met een zorgachtergrond, vaak een psycholoog of orthopedagoog, mét ervaring in het werkveld. De kans is dus groot dat hij of zij goed begrijpt hoe jouw werk er écht uitziet en dat praat toch een stuk fijner.


Het persoonlijke scholingsbudget

Alle werknemers die wij detacheren (met een contract voor bepaalde tijd), hebben recht op een persoonlijk opleidingsbudget. Dit betreft 1,75% van je kale bruto 4 weken-loon. Als medewerker mag jij zelf bepalen waaraan jij dit budget uitgeeft. De enige eis is; het moet tot doel hebben jou (inhoudelijk) te ondersteunen in je werksituatie, dan wel bijdragen aan jouw eigen ontwikkeling als young professional. Wanneer je een cursus, training of opleiding in gedachten hebt, vraag je om goedkeuring bij jouw aanspreekpunt van De Zorgfabriek. Zodra je akkoord hebt, kun je starten! De Zorgfabriek schiet het benodigde bedrag voor. Wanneer je uit dienst gaat, wordt gekeken of je alles vergoed krijgt op basis van jouw gespaarde persoonlijke budget, of dat je nog een deel moet terugbetalen aan De Zorgfabriek. Verder geldt dat wanneer je uit dienst gaat het bedrag dat jij niet hebt besteed vervalt.


Noodzakelijke trainingen en cursussen

Bij sommige functies zijn er trainingen die verplicht zijn óf noodzakelijk om je werk goed te kunnen doen. Denk bijvoorbeeld aan het volgen van de Signs of Safety-training wanneer je aan de slag gaat in een jeugdteam bij de gemeente. Maar ook het doen van een medicatiecursus voor medewerkers van onze medische tak om op een bepaald niveau werkzaam te mogen zijn. Ook dit cursusaanbod is kosteloos en wanneer je start bij De Zorgfabriek krijg je te horen of je hiervoor in aanmerking komt.